30 nap kérdés nélkül Visszaküldési politika
subscription

ÜNNEPI AJÁNDÉK
ATN MARS LTV 160 3-9X

close

Iratkozz fel e-mail listánkra és nyerj!!!

Hogyan működik a hőképalkotás A hőképalkotás úgy működik, hogy érzékeli a tárgyból kisugárzó hőt, és azt látható képpé alakítja. Ez egy speciális kamera segítségével történik, amely képes érzékelni az emberi szem számára láthatatlan infravörös sugárzást. A kamera ezután megméri a jelenet különböző felületeinek hőmérsékletét, és ezek alapján színkódolt képet készít. A melegebb tárgyak melegebb színekkel (például piros, narancssárga vagy sárga), míg a hidegebb tárgyak hidegebb színekkel (például kék vagy zöld) jelennek meg. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen azonosítsák a forró pontokat, hőszivárgást vagy más hőmérsékleti anomáliákat, amelyek a környezetben jelen lehetnek.

Az összes tárgy, legyen az természetes vagy ember alkotta, infravörös energiát bocsát ki hő formájában. A nagyon finom hőmérsékleti különbségek észlelésével az infravörös (vagy hőképalkotó) technológia láthatóvá tesz olyan dolgokat, amelyek más esetben láthatatlanok lennének a szabad szemmel. Akár teljes sötétségben vagy nehezen kiszámítható időjárási körülmények között is, a hőképalkotás lehetőséget nyújt az észrevehetetlen megfigyelésére. Elsősorban a fogyasztói piacon fejlesztették ki, azóta vadászok, tűzoltó- és mentőcsapatok is használják.
  • A rendszeres A fogyasztók és a biztonsági személyzet számára a hőképalkotás gyanús tevékenységet érzékel nagy távolságokon át teljes sötétségben, valamint köd, füst, por, lombozat és számos más akadályozó tényezőn keresztül. Ez lehetővé teszi az tisztviselők számára, hogy lopva közelítsenek, és gyorsabban, jobban tájékozott döntéseket hozzanak. A kamerák kézben tarthatók, járműre szerelhetők, állványra rögzíthetők vagy fegyverre szerelhetők.
  • A biztonság érdekébenFor security és megfigyelő rendszerek, hőképalkotó kamerák egészítik ki a CCTV kamerákat a teljes körű fenyegetésdetekció biztosítása érdekében, és tökéletesen integrálódnak a nagyobb hálózatokba.
  • A jelzőértékű karbantartás, a hőképalkotás "forró foltokat" mutat ki, ahol a hiba hamarosan bekövetkezhet számos elektromos és ipari létesítményben és telepítésben.
Ahhoz, hogy megértsük a hőképalkotást, fontos valamit értenünk a fényről. A fényhullám energiája összefügg a hullámhosszával: A rövidebb hullámhosszúak magasabb energiával rendelkeznek. A látható fény spektrumában a lila rendelkezik a legtöbb energiával, míg a vörös a legkevesebbel. A látható fény spektrumának szomszédságában található az infravörös spektrum.

AZ INFRASUGÁRZÁST HÁROM KATEGÓRIÁBA LEHET OSZTANI:

  • Köznearán feletti infravörös sugárzás (köznear-IR) - A látható fényhez legközelebb eső, közeli infravörös hullámhosszai 0,7-től 1,3 mikronig terjednek, vagyis 700 millimétertől 1,300 milliméterig.
  • Közepes infravörös (középső-IR) - A közelpályás infravörös (near-IR) és közepes infravörös (mid-IR) hullámhosszak 1,3-tól 3 mikronig terjednek. Mind a közelpályás, mind a közepes infravörös tartományt számos elektronikai eszköz használja, beleértve a távirányítókat is.
  • Hő-infra (hő-IR) - A legnagyobb részt kitevő infravörös spektrumot elfoglalva, a hő-IR hullámhosszai 3 mikrométertől kezdődnek és meghaladják a 30 mikrométert.
Az egyik kulcsfontosságú különbség a hő-IR és a más kettő között az, hogy a hő-IR-t nem tükrözi vissza az objektum, hanem annak kibocsátja. Az infravörös fényt az objektum kibocsátja, ami az atomok szintjén zajló folyamatoknak köszönhető.

EGY KÜLÖNLEGES, HŐKAMERA LENCSE AZ ÖSSZES LÁTVÁNYBAN LÁTHATÓ OBJEKTUMOK ÁLTAL KIBOCSÁTOTT INFRASUGÁRZÁSRA FÓKUSZÁL.

Az összpontosított fényt egy fáziseltolásos infravörös-érzékelő elemeken alapuló tömb scanneli. Az érzékelő elemek egy nagyon részletes hõmintát hoznak létre, amit termogramnak neveznek. Csak kb. egy harmincadmásodperc alatt szerez meg a detektortömb a hõinformációt a termogram elkészítéséhez. Ez az információ több ezer pontból származik a detektortömb látómezőjébõl.

A detektor elemek által létrehozott termogram elektromos impulzusokká alakul.

Az impulzusok egy jelzőfeldolgozó egységbe kerülnek küldve, ami egy áramkörön található dedikált chipet használ arra, hogy átalakítsa az információt az elemekből adatokká a kijelző számára.

A jel feldolgozó egység továbbítja az információt a kijelzőnek, ahol különböző színekben jelenik meg attól függően, hogy mennyire intenzív a infravörös sugárzás. Az összes elem összes impulzusának kombinációja hozza létre a képet.

A hagyományos éjjellátó berendezésekkel ellentétben, amelyek képjavító technológiát használnak, a hőképalkotás nagyszerű a emberek észlelésére vagy munkára a közel teljes sötétségben, kevés vagy egyáltalán nincs környezeti megvilágítással (tehát csillagok, holdfény stb.)

KÖRÜLTERJES ÖSSZEHASONLÍTÁSTÁBLÁZAT
ATN Thor 4 ATN Thor LT ATN X-Sight 4k ATN X-Sight ltv